De senaste två nätternas drömmar

Den första drömmen blev inspireras av dokumentären Hästmannen och en bonde jag lärde känna för 1,5 år sen. Vi var på bondens gård som var väldigt maffig i drömmen, den hade extremt många stall och lador och huset var en riktig herrgård. Där skulle jag sova över och det skulle även Hästmannen Stig-Anders. Efter att ha visat honom runt därinne så sa bonden att vi fick sova i soffan tillsammans, dvs INTE en bäddsoffa. Jag blev helt förskräckt för han la ju sig där i bara t-shirt och utan kalsonger och drog och klia på pillesnoppen. Bonden såg min förtvivlan och bäddade istället gästsängen till mig i rummet breve så då kunde jag genast slappna av.

Den andra drömmen drömde jag inatt. Hade en massa stressdrömmar och efter en halvkass dag när man mår lite skit så får man även konstiga drömmar. Jag infann mig på jobbet i drömmen. Det kom en tjej från en annan avdelning som ville låna en burk med vita Waran tabletter (det har vi inte i vårt sortiment i verkliga livet), men jag lånade ut en burk till henne. Nästa vecka kom samma tjej tillbaka och ville låna ännu en burk med vita Waran tabletter. Jag tänkte att det var väldigt många patienter de hade som krävde vita Waran-tabletter. Sen skulle en kollega kolla tablettbeställningen och jag bad henne bara kika om det var någon som hade beställt hem vita Waran-tabletter på någon annan avdelning. Då visade det sig att tjejen som lånat två burkar av oss även hade beställt vita Waran-tabletter i systemet. Jag tänkte jag skulle konfrontera henne nästa gång jag såg henne. Sen hade jag ett ärende en natt på akuten och då såg jag den tjejen där, hon skulle låna vita Waran-tabletter! Jag stega rakt fram till henne och krävde att hon skulle komma tillbaka till min avdelning med de två tabletterna hon lånat, för man lånar inte utan att lämna tillbaka och jag hade minsann sett i systemet att hon hade även beställt en burk till sin avdelning. Jag frågade även om det var nåt skumt på gång och om hon sålde tabletterna vid sidan om jobbet. Hon blev skraj och började skaka och lovade att genast lämna tillbaka de två burkarna hon lånat.

Julafton i Öllsjö

Julafton började med paket öppning för Tintin efter frukosten.Nöjd var han efter öppningen på morgonen. Sen dök mormor och Benny upp så då fick jag äntligen hjälp med alla förberedelser. Det skulle skalas räkor, grejas med potatis, ägg, stekas revben m.m m.m. Benny hjälpte Tintin med att bygga lego så vi fick lugn och ro i köket. Mynta passade på att smita ut en runda medan jag klippte till granbitar att dekorera bordet med haha. Så rörig dag. Men allt blev färdigt tills gästerna kom.Benny slagga lite i soffan och spela snake på tintins telefonTintin hjälpte mig tända alla ljusenMamma grejar i köketMamma vilar och pojkarna busar i väntan på gästerna.
Efter all mat och Kalle Anka så fick barnen öppna sina julklappar. De blev väl nöjda efter diskussion från Lo om att han hade fått mindre än de andra, vilket han inte hade fått. Jag var noga med att det skulle finnas lika många paket till dom alla för att slippa den där diskussionen.


Trött nöjd och glad var nog allihop efter denna dagen.

Lillejul i Sörby

På lillejul åkte jag, Henrik, barnen och Inger till Sörby. Där väntade min bror och hans fru och Tintins lilla kusin och sedan dök även min andra bror upp. Planen var att ta bilen ut i skogen och hälsa på tomten som sitter under sin sten där varje år och hälsar på alla barnen och tar emot önskelistor. Det är en jättemaffig sten som ser ut att kunna tippa när som helst. Han satt där med lite marshaller kring sig och en mysig brasa tänd. Han "Ho Ho":ade och frågade om de hade ätit sin spenat och om de varit snälla. Tintin och Lo var inte blyga. De sa hur gamla de var och lämnade sina listor. Li däremot var lite blyg men jag följde med henne fram så lämnade hon listan iaf. Sen bjöds det på pepparkakor och julmust så barnen var nöjda :) Det var ganska mörkt där eftersom det inte var någon snö som lyste upp. Barnens åsikter är viktigast :)

Efteråt ville Tintin och Lo att T skulle sova i samma säng som Lo. Men det hade inte unkat så T blev jätteledsen när vi sa nej, en annan dag. Så han fick trösta sig med en julklapp när han kom hem.

Tintin satt och byggde till ungefär 22.30. Jag gick och lade mig redan vid 21. Hade ju jobbat min tredje natt och bara sovit 3 timmar på dagen så jag var helt färdig. Gott sov vi den natten iaf :)

Mitt livsverk

En blogg om mina barn, livet och handarbete

RSS 2.0