Pärlfantasten

I förra veckan när barnen var här åkte Tintins pärlor fram som jag köpte för ca 3-4 år sen för att han skulle träna på finmotoriken. Ungarna gjorde sina alster och vi strök. Emil var inte sen att hänga på. Vi gjorde varsitt underlägg till muggar och glas med första bokstaven i våra namn. Sen gjorde Emil nintendogrejer och då föddes idén om att ha en uppsättning med nintendo-underlägg. Så det pärlades för fullt. Jag hjälpte till med att sortera ut pärlorna och pärla lite förstås ;)  Vi har en massa andra coola pärlidéer nu men IKEAs pärlor har inte så hög kvalité och inte så många färgtoner heller så vi ska gå på pärljakt och sen banne mig ska det bli coolt härhemma :)"Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" - Jonas Jonasson


Boken handlar om 100-årige Allan Karlsson som ger sig ut på en liten resa. Men vem kunde ana vilket trubbel han skulle hamna i? Dessutom får man följa hans otroliga resa genom hela livet och alla hans bravader.
Ja, vad ska jag då säga om denna boken. Den var väldigt lättläst och hade ett lätt språk. Men den var lite gnabbig. Kanske jag som är för van vid att lyssna på äldre människors långa utläggningar om ditt och datt. Men visst var den underhållande emellanåt, men också lika seg emellanåt. Men det är bara min mening förstås.

Mitt livsverk

En blogg om mina barn, livet och handarbete

RSS 2.0