Helgen

Åter igen ett inlägg som summerar denna regniga helg!
 
Fredag: Åkte och hälsa på mamma som hade två av mina tre brorsbarn. Jag passade på att gå en runda med hennes hund och brorsans hund medan mamma hade fullt upp med alla barnen. Dock inte Dexter för han sov.
Kasper sken upp som vanligt och satte igång sin busiga sida när Tintin kom. Elvira var lika blyg som vanligt.
Pojkarna fick baka varsin sats chokladbollar. Kasper var inte den som ville dela med sig i första taget.
Vi tränade på våra arga miner. Tror att Kasper har lite kvar att träna på. När vi skulle gärna glada miner hade han inte släppt sin arga min så han körde på samma.
Elvira tyckte att det var kul att det kom en "docka". Hon tyckte dessutom att docka skulle ha nappen i munnen hela tiden men den spottades ut ganska fort igen. Men då var Elvira där och kunde trycka in den igen.
På kvällen kom en kompis och hennes barn så då grillade vi kyckling till oss vuxna och hamburgare till barnen.
Skönt att tragga av sig lite.
 
Lördag: Jimmy och Tintin åkte till stan och shoppade lite. Tintin hade presentkort på Gamestop så han kom hem med ett spelpaket som innehöll ett spel, en "rånarmask" och en keps. Han lyckades lura Milton att han var en inbrottstjuv så jag fick snabbt säga till Tintin att visa sig för Milton. Ja vilken panik alltså.
På kvällen var det grille hos pappa. Satt riktigt fint i magen!!
 
Söndag: Slappedag. Tog en tur till Gärds Köpinge på fika hos en kompis på eftermiddagen. Jimmy fick lite mer info om bankörning med hojen så nu sitter han och bokar in en dag som han ska prova på banan. Blir roligt för honom. Sen blir det väl att köra och titta en dag också :)

Sommarläsning

Cdon.com sålde pocketböcker nu, 3 för 99 kr. Så jag beställde sex stycken. Kunde beställt fler men hejda mig lite, så mycket hinner jag inte läsa nuförtiden. Sista amingen inför natten brukar jag läsa men orkar inte så många sidor. Håller just nu på att läsa en biografi om Freddie Mercury. Blir nog lite påverkad av den boken för ett kapitel handlade om låten Bohemian Rhapsody så mellan kl 1-4 inatt när jag låg vaken (problem med mjölkstockning) så hade jag den låten på huvudet! Men ska försöka läsa ut den så fort jag kan så jag kan hugga in på de andra :)

Jordgubbsplockning

Igår körde jag till pappa på förmiddagen och mötte upp svärmor. Pappa har så mycket jordgubbar och det behövdes plockas av lite så jag fyllde två bunkar med jordgubbar och tog med hem.
Det är ju så gott med jordgubbar, vispgrädde (ovispad) och socker så det blev tre portioner igår.
Blir nog till att frysa in det mesta. Har ju en hel del plats i boxen i källaren.
På eftermiddagen sen så hände det inte så mycket. Tintin lekte med en kompis och jag gick en lång runda med hundarna. Jag måste bli bättre på att aktivera hundarna på dagarna. De behöver jobba med huvudet. 
Ikväll körde jag lite träning med Lizzy och belöningen var matbitar istället för leversnittar. Körde några övningar som vi gått igenom på klubben sen hitta jag på lite egna också. Vi stod vid brunnen så lade jag ut godisbitar. Så fick hon bara ta dom som jag pekade på när jag sa varsågod. Sen gick vi ut i paddocken och då satte jag henne i mitten sen lade jag matbitar i hörnorna. Sen gick jag in till mitten och sa varsågod och peka åt den hörnan hon skulle springa. När hon ätit maten i hörnan kallade jag in henne och sen peka jag på nästa hörna. Så förhoppningsvis blev hon av med lite av rastlösheten.

Mitt livsverk

En blogg om mina barn, livet och handarbete

RSS 2.0