Första doppet

Igår invigdes poolen på riktigt. Det var lite soligt och termometern visade strax över 20 grader i skuggan. Vattentemperaturen låg på 22 grader. Alldeles lagom enligt Tintin. Men inte enligt hans min då han hoppade i poolen. Dexter ville såklart bada när storebror badade. Varken jag eller morsan var särskilt sugna på att hoppa i så vi kolla på från sidan av.
Det busades hejvilt och några mindre kallsupar för Dexter då ringen gungade framåt men annars fick doppet helt klart godkänt av båda grabbarna. Dexter var lite nerkyld när han kom upp men det var inget som en varm dusch och torra kläder inte kunde rå på!
 

Välkommen Rocky!

Sedan Jimmy gick med på att skaffa katt har jag letat som en galning. Körde t.o.m. till Löddeköpinge igår med Tintin och Dexter för att träffa en katt via Kattkommando Syd. Dock fick jag inga bra vibbar av katterna där så jag avböjde och körde hem. Samma kväll körde jag, Jimmy och Dexter för att kolla på en kattungekull. Vi föll för den busigaste i kullen. Det stod mellan denna och den keligaste, de andra var tingade. Så de busigaste fick följa med hem. Rocky har vi döpt honom till (självklart efter machomannen Sylvester Stallone). Skeptisk mot hunden och en vaken busig bebis. Men när det lugna sig runt honom har han både busat, ätit och gått på lådan. Inatt sov han vid våra fötter ända tills jag lyfte över Dexter till oss. Då lade han sig vid honom och mös. Precis som om han kände att detta är också en liten en. Skeptisen mot Lizzy fortsätter idag. Hon tittar mest på honom för hon vill fram för att hälsa för att se om det är en potentiell lekkamrat. Hon har inte gjort några utfall på nåt sätt. Men hon kan ju vara ganska på när hon vill något.
Den nedersta bilden är tagen alldeles precis. Däruppe tycker han om att vila. Då känner han sig trygg från hunden (som dessutom backar när han väser) och har utsikt över hela kungadömet.

Egen pool!

I lördags var vi på Biltema och köpte en pool. Äntligen hade vi tänkt färdigt och bestämt oss för att göra slag i saken. Hur svårt kan det vara att ha en pool när var och varannan svensk har en? Plus att då kanske vi får ut Tintin på dagarna lite mer med. Så vi köpte en pool och installerade den under lördagskvällen. När vi tänkte gå och mysa lite medan poolen fyllde sig själv passade Lizzy dock på att hoppa i den och göra hål i botten. SUCK! Det var bara till att montera ner den och åka in till Biltema och byta den dagen efter. Så i söndags gjorde vi nytt försök med att montera ihop den och börja fylla den. Lizzy fick inte vara i samma hage som poolen, vi ville inte riskera nåt. Grannarna hade jag mött på Biltema under lördagen så jag hade sagt på skoj att vi skulle tömma brunnen för att få vatten i poolen. De hade då sagt att vi kunde försöka, den skulle nämligen klara av att ge vatten åt hela Nöbbelöv enligt mannen som borra den. Ja tyvärr hade den mannen fel. Vi försökte inte fylla poolen på direkten utan vi tog en stund då och då, men tillräckligt för att nästan tömma poolen igår! Så inatt fick brunnen fylla på sig och idag har jag bara vågat fylla ca en kvart för jag behövde ju tvätta och diska lite med. Men men, snart är den säkert fylld. Har börjat experimentera med kloret nu och ph-halten. Så man lär sig det också :)
Man ska släta ut vecken när man börjar fylla på, så jag gick och drog i poolkanten nertill medan Tintin jobbade inifrån poolen. Självklart stod han och fjantade sig så Lizzy tänkte att "där i är det nog skitskoj" vilket hon tyckte för hon såg väldigt glad och sprallig ut när hon hoppade ut från poolen haha.
Medan jag och Tintin jobbade med poolen klippte Jimmy och Dexter gräset. Det var en sån där kväll när Dexter hade vägrat somna. Det var dessutom lite varmt i sovrummet så jag förstod honom. Klockan är ca 21.00 när bilden togs. Efter att ha åkt lite gräsklippare somnade han gott :)

Mitt livsverk

En blogg om mina barn, livet och handarbete

RSS 2.0