Många framsteg

Vilken dag! Den började segt som f*n men sen kom den igång. Pratade med min mor på telefon på förmiddagen och rapporterade att Billy fortfarande inte fått någon tand men ack så fel jag hade! Upptäckte på eftermiddagen att.där finns visst då ett litet riskorn i underkäken som kan göra nog så ont vid ett bett. Inte nog med detta så fick Billy sitta i kundvagnen på Ican i Tollarp för första gången. Det var lite trångt på parkeringen så jag kunde inte baxa ur hela hans bilstol. Men det gick hur bra som helst. Han är stabil min lilla bit.
Nu undrar ni säkert varför Billy har en sommarmössa på sig på vintern. Jo det var som så att Billy hade en varm stickad mössa på sig och Dexter tog själv på sig sommarmössan men i affären tyckte Dexter att han kunde ta sig rätten att byta mössa med lillebror, så det gjorde han.
 
Billy var inte den enda som gjorde framsteg idag. Dexter har för första gången bajsat på pottan!!!! Yeah!!! Jag tog av hans blöja och tyckte han såg kissnödig ut så jag hämtade pottan så lekte vi med lego på soffbordet medan han satt på pottan och vips så kom det en bajskorv. Han blev själv ganska förvånad faktiskt. Hoppas nu han tyckte det var gött att slippa bli kladdig i hela rumpan så han vill fortsätta bajsa på pottan. Kissa på den har vi inte lyckats med än ;)

Skynke istället för dörr

Vi har ju inte fått tummarna ur att skaffa en dörr till garderoben på Tintins rum som vi renoverade för ett år sedan. Garderobsdörren tog vi ju för att han skulle få ha en dörr in till rummet istället för sin "Narnia-garderob". Så Jimmy fick en snilleblixt häromdagen och skruvade upp en skena i dörrhålet med klämmor i och tyckte att jag kunde sy ett skynke att hänga där.
Sagt och gjort. Dexter hade feber idag så jag började sy och självklart piggnade han till under processen men skynket blev färdigt ändå.
Så nu slipper man se röran därinne och kanske Tintins rum framstår som mindre rörigt, men det tvivlar jag på.

Virkad mössa i Tilda

Mannen önskade sig en tunn mössa han kunde ha och svettas i när han tränade. Så jag letade i garngömmorna och tänkte att Tilda är relativt tunt så det skulle nog bli en bra mössa. Och såhär blev slutresultatet:
 
Jag använde virknål 3,5 mm och jag virkade mellan stolparna i alla varven istället för i maskan i toppen av stolparna. Önskar man en större/bredare mössa är det bara till att göra fler ökningsvarv. Önskar man en längre mössa gör man helt enkelt fler varv.
 
Förkortningar:
MR - magisk ring
Sm - smygmaska
Fm - fastemaska
Lm - luftmaska
St - stolpe
 
Mönster:
1. Gör en magisk ring. Gör 2 lm och sedan 6 st i ringen. Avsluta med en sm i den 2a lm.
2. 2 lm, gör sedan 2 st mellan varje st. Avsluta med en sm i 2a lm.
3. 2 lm, upprepa *1 st, 2 st mellan nästa st*, avsluta med en sm i 2a lm.
4. 2 lm, upprepa *2 st, 2 st mellan nästa st*, avsluta med en sm i 2a lm.
5. 2 lm, upprepa *3 st, 2 st mellan nästa st*, avsluta med en sm i 2a lm.
6. 2 lm, upprepa *4 st, 2 st mellan nästa st*, avsluta med en sm i 2a lm.
7. 2 lm, upprepa *5 st, 2 st mellan nästa st*, avsluta med en sm i 2a lm.
8. 2 lm, upprepa *6 st, 2 st mellan nästa st*, avsluta med en sm i 2a lm.
9. 2 lm, upprepa *7 st, 2 st mellan nästa st*, avsluta med en sm i 2a lm.
10. 2 lm, upprepa *8 st, 2 st mellan nästa st*, avsluta med en sm i 2a lm.
11-28. 2 lm, virka 1 st mellan varje stolpe varvet ut, avsluta med en sm i 2a lm.
29. 1 lm, virka 1 fm i varje m, avsluta med en sm.

 Avsluta och fäst alla trådar.

 
 

Mitt livsverk

En blogg om mina barn, livet och handarbete

RSS 2.0