"Sängorm"

Köpte ett babynest till Billy men detta börjar han bli alldeles för stor för. För lång blev han för ett tag sedan så jag har inte det knutit i fotändan. Så jag har tänkt ett tag att jag skulle sy en slags sängorm istället för babynestet och nu äntligen fick jag tummarna ur!
Tyget är återanvänt från tre av min fars gamla arbetsskjortor samt några av mina tröjor. Det gick åt ca 4 kuddar (Ikeas billigaste) som fyllningsvadd. Längden blev strax över 3 m och omkretsen ca 44 cm.
Pappas skjortor från Linjebus, Connex och Veolia.
Utklippta bitar.
Denna ordningen får det bli.
Här ska han nog spva bra min lilla bebis. Kippandet av tygbitar var det som tog längst tid för att få de någerlunda raka (skjortorna kunde man riva). Sen har jag sytt ihop allt ganska hastigt, var aldrig någon idé att försöka få den helt synmetrisk. Jag är iaf nöjd! Den kosta mig inte många kronor, skulle jag köpt en färdig så hade det kostat ca 480 kr men då hade jag inte fått denna behaglighetskänsla över att jag själv gjort den.

Första portionen gröt

Resan har börjat! Resan då Billy ska vänja sig vid mat. Han har under ett par veckor nu fått smacka på vår mat. Igår fick han en liten flaska välling för första gången. Han drack så duktigt så. Och idag åt han sin första tallrik gröt! Han åt såklart inte hela portionen men det var en bra träning hur man hanterar mat i munnen och inte bara suger och sväljer. Han måste som sagt vara avvand med amningen tills vi åker till Spanien i November, dessutom blir han nog inte tillräckligt mätt på bara mjölk längre.
Men här kommer ett litet klipp på guldklimpen:

Mönstrade ugglor

Efter att ha virkat den rosa ugglan tiln min väninna fick jag en ny beställning av Jimmys syster. Hon önskade en uggla i blått. Fick en del melerat garn över så jag gjorde en "lillebror" också. Såhär söta blev de:
Så på måndag flyttar de hem till sin nya familj :)
Även denna gången har jag hittat mönstret på http://svartahusets.blogspot.se/2016/08/nytt-monster-pa-virkad-uggla.html?m=1

Mitt livsverk

En blogg om mina barn, livet och handarbete

RSS 2.0