Dexters senaste bus

För er som inte vet så har jag nog lyckats klämma ut världens busigaste unge. 
Han hittar på bus/skit dagligen, inte alla blir rapporterade för då skulle jag inte hinna göra annat än skriva om det.
Som häromdagen, när jag skulle steka hamburgare till lunch så passade han på att ta en tugga på varje bröd medan jag vände på hamburgarna.
 
"Mamma vi har samma mössa, ta kort". Ja då kan man inte säga nej. Hans färg och mönsteruppfattning är än så länge lite annorlunda än vuxnas ;)
 
När jag skulle dammsuga igår var det en unge som var snabbt framme och skulle sitta på dammsugaren. Den blev genast tyngre att köra. Han tyckte det var skönt med varmluft i rumpan.
 
"Pappa pilla mina öron". Det är nästan bara då som han verkligen ligger stilla och njuter.
 
Avslutningsvis, KALSONGMANNEN. Jag bad om hjälp med att sortera tvätten för att roa honom vilket resulterade i att han helt plötsligt stod med "to pappadonger och en tintindonger" på sig samtidigt.
 
To be continued ;)

Solsken och snölek

Både igår och idag sken solen som aldrig förr. Vårvibbar hänger i luften medan snön sakta töar bort.
Idag fick sig både Dexter och Billy en liten tur i pulkan. Billy är dock inte överförtjust i det så det fick bli en kort runda och sedan stannade Dexter kvar ute och lekte med Lizzy som sällskap.
Dexter kunde inte bestämma sig om han skulle dra pulkan eller åka med. Så vi provade en massa olika stilar. Den sista stilen var att lillebror satt i Dexters knä, det slutade med att Dex tyckte det blev tungt och slängde av Billy som självklart började skrika för hur roligt är det att hamna med ansiktet neråt i snön? Sen stannade Dexter kvar ute och lekte. SJÄLVKLART tittade jag ut genom fönstret flera gånger om.
Efter en stund såg det ut såhär:
Ja, han sopar min bil med ett lasersvärd! Det är ändå bättre än att borsta den med en stålborste som han gjort en annan gång.

Pulkaåkning x2

Förra veckan när det var så mycket snö blev det pulkaåkning två gånger. Jag har såklart inte hängt med i bloggandet som vanligt. 
 
Första gången tog vi en vandring genom kohagen härhemma för att åka i (nästan) världens minsta backe. Det var ju 50-70 cm djup snö så det tog en stund och på krafterna att ta sig till backen och ta sig tillbaka hem.
Lizzy var såklart med på ett hörn och busade. Hon verkligen älskar snön och jaga pulkorna.
 
Andra gången blev det en tur till Öllsjö för att åka i "Sannarna". Tintin fick ha en kompis med sig. Jag hade brett mackor och kokat nyponsoppa (som inte uppskattades av många av barnen).
Det gick även att åka på rumpan tyckte Dexter.

Mitt livsverk

En blogg om mina barn, livet och handarbete

RSS 2.0