Vänersborg

För en månad sedan var vi uppe hos min bror i Vänersborg. Ja så dags att blogga om det nu tänker ni. Jag har helt enkelt inte tömt kameran på bilder förrän nu.
 
Det blev en kort visit, fre-sön bara. Så vi hann inte med så mycket. På lördagen hade min bror den briljanta idén att vi skulle gå till en mysig grillplats och grilla. Ja, visst var det mysigt. Men jag tror att vi alla var frusna ända in i benmärgen så jävla kallt det var. Alla ungarna satt med filtar virade runt sig. Bennys frus syster m familj kom också dit och grillade med oss. 
 
Efter att Benny hade eldat i spisen och fått upp graderna till 24 var vi alla lagom tinade och kunde leka vidare (inomhus).
Dexter går inte ifrån några rutiner, Laj (leverpastej) direkt ur förpackningen är ett måste!
 
Nu ska jag fortsätta dagen med en kopp te och virkning.

Virkad hjärtfilt

Min bror ska få sitt andra barn om ca 1 månad. Självklart ska den lille glytten få en egen filt.
Till honom (ja det blir en pojke) gjorde jag en hjärtfilt med blå botten. 
 
Billy ville självklart vara med på en hörna den lille linslusen.
Jag frivirkade en lite kant runt om.
Mönster är från början nederländskt (tror jag) men det finns superbra bilder som visar hur man ska göra plus att google translate som översätter sidan ger en ungefärlig hint också om hur du gör. Mönster hittar du --> HÄR <--

Vårröjning

Vilket väder det har varit denna helgen. Igår var det av för mig, Jimmy och Tintin till Ullared. Lite presenter skulle inhandlas till de små. Billy och Dexter spenderade natten och dagen hos Farmor och Lennart. Två speedade barn hade vi sen på kvällen och de var så trötta men ingen av dom ville somna.
 
Idag söndag drog jag ett race i trädgården på förmiddagen. Jag började "riva" busken redan i fredags och spruta ogräsmedel på de björnlokor jag såg (traskade även runt i dungen bakom garaget och på andra sidan bäcken för att spruta på de björnlokor som börjat visa sig där med) så idag fortsatte jag mitt arbete. Fick lite hjälp av Dexter.
Han tog i allt vad han kunde och varje gång han lyckades knäcka av en pinne så blev han själaglad och jublade. Sen fick han slänga upp pinnen på högen. Ca 5 min ficl jag hjälp sen kom annat emellan.
 
Ett flygplan t.ex.
Jimmy var också i full fart med projekt, dock för eget intresse ;) 

Mitt livsverk

En blogg om mina barn, livet och handarbete

RSS 2.0