Valencia 10-14 nov: Dag 3

Då var den stora finaldagen kommen! Den vi hade väntat på sedan 28 januari då jag bokade hela resan och köpte biljetter. Vi steg upp och åt frukost kl 6.30. Hotellet öppnade frukosten tidigare denna dagen. Restaurangen överflödades av folk med gula kepsar ;)
Med tanke på att det brukar vara ca 90000 folk på söndagarna på GP:na så förväntade vi oss en jäkla köbildning till och från banan men spanjorerna kan sina grejer så de stängde av filer och vägar för att se till att minska risken för köbildning. Sen stod de och viftade med "lasersvärd" och visslade som galningar för att man skulle köra fort, gärna in i häcken på bilen framför. Fram kom vi utan skador iaf :)
 
Det kördes ett "ärevarv" med den första MotoGP hojen som vann, möjligtvis även den första vinnaren (om han fortfarande lever), kanske är den gamla gubben på bilden. Lite svårt att förstå spanskan där ;)
 
Valentino Rossi
Jorge Lorenzo
Marc Marquez
Andrea Dovizioso
Cal Crutchlow
 
Härliga förare på väg ut ur depån för att köra warm-upen på förmiddagen.
 
I området bredvid paddocken (Halv-VIP) fanns också skärmar uppsatta. Här visar de Moto3 som hann köra igång medan vi tog ett varv nere bland folket.
 
Efter Moto3 och Moto2 racen visades det lite luftakrobatik.
Fullt på läktarna denna dagen!
 
Kort på starten i det stora GPet. Lorenzo tog såklart starten och han höll ledningen hela vägen ända in i mål. Min favorit blev fyra efter en del fajtandes med Andrea Ianonne (inte min favorit precis). 
Efter målgången och en del firande då det sköts fyrverkier för Marquez så begav vi oss tillbaka till hotellet.
 
Vi tog en sista promenad i parken och bara njöt. Kollade närmre på operahuset och det intilliggande museet.
Baksidan av operahuset.
Lajvare i parken
Ett av alla utegymmen.
En fin gubbe
Någon slags frukt som växte på träden.
Vårat hotell.
 
Det blev sängläge tidigt denna kvällen. Vi skulle stiga upp kl 3 för att köra till flygplatsen i Alicante. Sedan gick första flyget kl 7. Mellanlandade i Barcelona där vi fick spendera 4 timmar på flygplatsen innan vi äntligen flög hemåt.
 
Vi är sååå nöjda med denna resan! Kommer definitivt bli fler GPn!Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mitt livsverk

En blogg om mina barn, livet och handarbete

RSS 2.0