Äntligen hemma

I tisdags begav vi oss till Motala, första anhalten på vår resa. Och idag kom vi hem. Lite senare än tänkt pga dödsfall i familjen. Men nu är vi äntligen hemma. Inlägg om semestern kommer en dag när jag fört över bilder från kameran till datorn. Det har hänt mycket roligt! Nu ska vi njuta av att vara hemma. Dexter har redan kelat med katten. Det var det första han gjorde. "Jag pussa denna" sa han.

 
 

Staketbygge

Äntligen har jag tagit bilder på det färdiga staketet så nu kunde jag göra ett komplett blogginlägg om det.
Vi har ju haft problem med lastbilar som kör fel ner på vår väg och sedan vänder på vår gräsmatta. Nu är det slut på dom dumheterna! Första tre dagarna av Jimmys semester gick åt till staket. Första dagen slog han ner ca 40 stolpar, jag skulle försöka se till att stolparna blev raka. Andra dagen skruva han fast planket med hjälp av min far. Tredje dagen kapade han stolparna upptill så de blev samma höjd.
 
Före:
 
Under arbetets gång:
 
Efter:
 
Det blev strax över 80 m staket. Ända från början av vår tomt till husgaveln. Alltså inte ända fram till infarten för det kändes onödigt. Stolparna är hopplock från inhägnaden vi rev och från ett staket som pappas kompis uppe i byn inte ville ha kvar. Planket inhandlades från Byggmax. Nästa sommar kommer staketet målas, vilken färg har vi ännu inte bestämt men troligtvis inte vitt.
 
Vi är nöjda!
 

Tollarpsbadet

Under förmiddagen var vi hemma och "myste", dvs se till så att Dexter inte river huset.
 
Medan Jimmy lagade mat såg han såhär road ut:
 
Efter lunchen blev det en tur till Tollarpsbadet. Stod att det var en tempererad bassäng men tyckte det kändes kallt. Aja, det gick att bada. Brände mig på axlarna med såklart. Tintin träffade en klasskompis och hans bröders så han hängde en del med dom. Sen fick jag och Jimmy turas om att bada med Dexter.
Det är roligt att bli kastad i luften så länge man inte behöver doppa huvudet när man landar ;) han fick göra det ett par ggr när han hoppade från kanten för att vänja sig.
 
Kvällen har spenderats med att försöka få upp stoppet i avloppet, dock utan resultat :(

Mitt livsverk

En blogg om mina barn, livet och handarbete

RSS 2.0