Ikea Älmhult

I söndags blev det en tur till Ikea lite halvt oplanerat. En säng till Dexter stod på inköpslistan. Det var jag, Jimmy,  Billy, mamma och Dexter som åkte. 
En säng blev det och lite smågrejer. Men inte utan en trilskande Dexter. Han åt upp alla sina köttbullar på tallriken när vi luncha medan han försökte hälla resten på golvet. Sen gick jag och Dexter i förväg så mamma och Jimmy kunde dricka kaffe i lugn och ro.
På soffavdelningen roade han sig kungligt. Jag satt lugnt i en soffa när jag helt plötsligt upptäckte att ungen klättrat upp i soffan ovanför mig som var fäst på väggen. Jag drog ner honom och förflyttade oss till ett lite säkrare ställe.
Dexter var inte alltid så lätt att få med sig mellan avdelningarna så han fick skjuts av sin far. Men inte ens det dög ibland. 
Jimmy fick god hjälp med att lasta släpet. Och så blev det en glass på hemvägen. 

Kokat saft

Nu har jag skaffat mig ytterligare vuxenpoäng! Jag har kokat egen saft :) jordgubbar och rabarber blev smaken och den blev klart godkänd! Gjorde bara en liten sats till att börja med men nu vågar jag ge mig på större satser.
Jordgubbsskörden hos pappa igår. Hade ytterligare 1,5 skål i kylskåpet. 4 kg frös jag in för senare bruk.
Min frösta saftflaska!
 

Sömngångaren

Vilken natt vi haft. Klarvakna mellan 00-03. Dock inte Dexter. Han har gått i sömnen för första gången nu. Lite tidigt tycker jag. Tror Tintin var närmre fyra år när han började gå i sömnen. Dexter har haft något i sängen som bitit honom i ryggen (jag skaka täcken och lyfte kuddar men hitta inget), han har varit rädd för mig (inte känt igen sin egen mamma), han har varit rädd för sin kudde med Blixten McQueen m.m. Tog en tid innan vi fatta att han gjorde allt detta i sömnen. Trodde han drev med oss. Hoppas kommande natt blir lugnare. Behöver få sova.
 
Jag har tagit igen mig lite genom att inviga min nya tekanna från Ikea och virkat under förmiddagen.

Mitt livsverk

En blogg om mina barn, livet och handarbete

RSS 2.0