Semester - måndag

Detta var dagen då vi begav oss hemifrån för en veckas semestrande. 
Den nya bilen (Peugeot 806) styrdes mot Göteborg för en tur i Slottskogsparken med barnen. 
Där fanns en superhäftig lekplats som de kunde leka av sig på efter ca 3 timmar i bilen. Och inte nog med det så hade Dexter med sig sin springcykel och Tintin sin kick så de rörde sig snabbt mellan de olika ställena i parken.
Dexter ramlade ngr ggr och en av ggr tyckte han att jag skulle säga förlåt till honom och blåsa honom på handen för han sa att det var mitt fel att han hade ramlat fast jag var ca 20 m från honom. Men för husfridens skull gjorde jag som han sa.
Efter lekplatsbesöket åt vi lunch på Björngårdsvillan (tror jag det hette). När de flesta av oss hade gått från bordet (alla utom Tintin och Billy) kom det en fiskmås som snodde ett pommes och Tintin blev sketaskraj.
 
Efter lunchen kämpade vi oss upp för en brant backe för att besöka Barnens Zoo. Där fanns lite getter att klappa och ponnyridning (men den hoppade vi över pga kön). Vi skulle gå ner på andra sidan och då trodde Dexter att han skulle få cykla ner för backen. Han blev skitsur när vi sa nej men till slut kompromissa vi så Jimmy sprang lite i förväg sen fick Dex cykla till honom så skulle Jimmy fånga honom så han inte åkte i full fart ner för hela backen på en gång, men Dex var duktig och bromsade med fötterna (är snart inget kvar av hans skor!!!).
Nedanför backen fanns en stor pool med ngr sälar som simmade omkring och glassade. Vi gick inte vidare till de andra djuren för barnen var lite rastlösa och inte så intresserade av att titta.
 
Vi promenerade till Botaniska trädgården som låg alldeles i närheten men där fick man inte ha med cyklar/kickar in samt att det inte fanns något för barnen att klättra på så den hoppade vi över. Därefter körde vi till min bror i Vänersborg där vi skulle spendera 4 nätter.
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mitt livsverk

En blogg om mina barn, livet och handarbete

RSS 2.0